15 valódi nő, aki megmutatta, hogy a testünk elfogadása túlmutat a szépségideálok követésén

0
778

Nőként folyamatosan bombáznak minket olyan képekkel, hogy hogyan kéne kinéznie a testünknek. Homokóraalak, szőrtelenített test, hibátlan arcbőr – csak néhány a megvalósíthatatlan normákból, amiket be kellene tartanunk. Szerencsére követhetjük azon nők példáját is, akik végre felhagytak az elérhetetlen szépségideál üldözésével, és azzal törődnek, hogy jól érezzék magukat a bőrükben, lehetővé téve ezzel, hogy az önbecsülésük elérje az eget.

Imádjuk látni, mikor az erős nők jól érzik magukat, és összegyűjtöttünk néhány képet olyan valódi nőkről, akik taníthatnak egy-két dolgot arról, hogy hogyan lehet belülről ragyogni.

1. “Lehet, hogy van úszógumim, de kinek nincs?”

2. “Évekig szenvedtem az önbecsülésemmel a kopasz foltjaim megjelenése miatt, de eldöntöttem, hogy megszabadulok attól, ami ennyire elszomorít, és azt hiszem, ezt a kinézetet fogom választani.”

3. “Lementem a strandra, és életemben először jól éreztem magam, ahelyett, hogy azt vizsgálgattam volna, hogy hogyan nézek ki.”

4. “Süttetem a szőrös hónaljamat a napon.”

5. “Úgy érzem, bátor vagyok, hogy semmivel nem fedem el az államon lévő pattanást.”

6. “Dolgozom azon, hogy szeressem önmagam, és hogy ne merüljek el abban, ahogy a közösségi média ábrázolja a ‘tökéletes testet’. Lassan elérem a célom.”

7. “Olyan sok a szőr, úgy érzem magam, mint egy kis maci vagy ilyesmi.”

8. “A vastag combok életet mentenek! Jól érzem magam a napon.”

9. “Korábban utáltam a széles orromat, de észrevettem, hogy az anyukámnak is ilyen van, így ez lett az arcomon a kedvenc részem.”

10. “Vettem néhány új cuccot a bevásárlóközpontban, és ez itt az emlékeztető, hogy a pocidnak nem kell tökéletesen laposnak lennie. Mindegyik poci aranyos.”

11. “Ez az emlékeztető mindenkinek, hogy lehetsz úgy is dögös, ha narancsbőröd és pókhálóvénáid vannak.”

12. “Ma van a 30. szülinapom. Általában valami feketét és buggyosat viselek, de egy év önszeretet után megvettem magamnak az első csillogós (és testhezálló) ruhámat.”

13. “Ez az első nyár, amikor nem borotválkoztam. Néha öntudatosnak érzem magam, de leginkább azt érzem, hogy fel vagyok hatalmazva erre.”

14. “Emlékeztető, hogy minden test bikinibody.”

15. “Plus-size vagyok és terhes a második gyermekemmel – őszintén, sosem éreztem magam gyönyörűbbnek!”

A baráti társaságodban észrevetted már, hogy valaki egyre pozitívabban áll a testéhez? Te hogy gondolsz a saját testedre? Szerinted kevesebbet törődünk a szépségideálokkal, ahogy idősödünk?

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét