15 stílustrükk, amit minden nőnek ismernie kellene

0
1968

Minden nő érezte már úgy, hogy nincs mit felvennie, még akkor is, ha a szekrényéből csak úgy dőltek kifelé a ruhák. Ennek az érzésnek több oka is lehet, de csak kevesen jönnek rá, hogy mégis mi vezetett idáig. Vannak, akik nem a megfelelő helyeken vásárolnak, nincsenek tisztában vele, hogy milyen színek passzolnak egymáshoz, de előfordulhat, hogy a kiegészítők választásában ügyetlenebbek. Vannak olyanok is, akik nem tudják, hogyan hangsúlyozzák ki az előnyös adottságaikat, és rossz fazonú ruhákra költenek egy rakás pénzt. Ennek eredményeként a szekrény valóban megtelhet használhatatlan ruhákkal.

A következő tippeket stylistok adták, hogy mindig csinos legyél, és hogy ne költsd el az összes pénzed felesleges ruhákra és kiegészítőkre.

1. Fejben állítsd össze a teljes szettet.

Ha pontot akarsz tenni a “nincs mit felvennem” probléma végére, ne vásárolj véletlenszerűen ruhákat csak azért, mert megtetszenek. A teljes szettnek össze kell állnia a fejedben, beleértve a kiegészítőket is. Mielőtt vennél egy új felsőt, gondold át, hogy mivel tudod viselni. Ha 3-4 opció is eszedbe jut, akkor nyugodt szívvel megveheted.

2. A megfelelő üzletekben vásárolj.

Az öltözködésed nagyon sokat elárul rólad. A korodhoz, az alkatodhoz, a társadalmi státuszodhoz is megfelelőnek kell lennie az összeállításodnak. Mikor 20 éves vagy, járhatsz könnyű kis ruhákban, amik nem túl drágák, mivel az üde külsőd több figyelmet vonz, mint a drága ruhák. Viszont ha már 35 vagy, érdemes körülnézned a nagyobb, drágább márkák kínálatában. Így a megjelenésed elegánsabb, igényesebb lesz, nem pedig olyan, mintha 17 évesnek akarnál kinézni.

Ez fordítva is igaz, azokra a fiatal lányokra vonatkozóan, akik érettebb nőknek való márkától vásárolnak. Járd körbe a plázákat és a közeledben lévő 6-7 üzletet. Figyeld meg, hogy melyik üzletben milyen ruhadarabok tetszenek a legjobban. Előfordulhat, hogy egy márkának fantasztikus felsői vannak, de a nadrágjai egyáltalán nem tetszenek. Így sok időt és energiát spórolhatsz, mert tudni fogod, hogy mit hol érdemes keresni.

3. Számold ki a ruha valós értékét.

A szekrényedben minden egyes darabnak meg kell érnie az árát. Ez egyszerű matematika. Hogy megkapd egy ruhadarab valós értékét, a vételi árat oszd el azzal a számmal, ahányszor várhatóan viselni fogod. Így pénzt spórolhatsz, és megtanulhatod, hogy mi az, amire tényleg szükséged van. Akár még drágább holmit is nyugodtan megvehetsz, ha tudod, hogy megéri, mert sokszor fogod viselni.

A kabát például egy olyan ruhadarab, amit nem csak egyetlen szezonban hordasz. Ezért éri meg egy drágább darabot venni. Ha elosztod az árát az alkalmak számával, ahányszor hordani fogod, meglepődsz majd, hogy mennyire jól jössz ki.

4. Kombináld az alapdarabokat az utolsó divat szerinti holmikkal.

Az időtlen darabok kell hogy a ruhatárad alapját adják. Ezek sosem mennek ki a divatból, és szinte mindennel fel tudod venni őket. A ruhatárad 70%-a ilyen holmikból álljon, és csak 30%-át tegyék ki az éppen nagyon divatosnak számító darabok. Ha az alapdarabokhoz néhány divatos ruhát vásárolsz, mindig stílusos lesz a ruhatárad. Szezononként elég 2-3 új dolgot venned, így nem költesz feleslegesen és divatos is leszel.

5. Minden nadrághoz legyen 3-4 felső opciód.

A jól összeállított ruhatár alapszabálya, hogy minden nadrághoz és szoknyához a lehető legtöbb felsőd legyen. A felső az, amitől a szetted mindig másnak, mindig újnak tud kinézni. Ha ugyanazt a pólót hordod a különböző nadrágokhoz, az emberek észre sem fogják venni, hogy másik ruha van rajtad. De ha ugyanazt a nadrágot vagy szoknyát mindig más felsővel kombinálod, minden alkalommal teljesen megújul az öltözéked. Sok pénzt is spórolhatsz, hiszen nem kell mindig új farmert vagy szoknyát venned, elég, ha a felsőt variálod.

6. Párosíts különböző stílusokat a sportossal.

A legmenőbb szettek mindig különböző stílusok keverékéből, színek kontrasztjából és  anyagok kombinálásából épülnek fel. De mind közül a legjobb az, ha a sportos stílust variálod más stílusú darabokkal.

A sportos stílus nem egyenlő a melegítőnadrággal és a tornacipővel. Sokféle dolog tartozik ide, például a military, a szafari és a tengerész stílus is. Minél egyszerűbb az anyag és minél több részlet található rajta (például varrások, zsebek és díszítések), annál sportosabb lesz az adott ruhadarab. A sportos ismertetőjegyek és kiegészítők az egész megjelenést üdévé, fiatalossá teszik, ezért érdemes még 40 felett is felhasználni ezt a stílust.

7. Kombináld a hétköznapit az alkalmival.

A divatrajongók és a tervezők körében is az egyik legnépszerűbb trend az, hogy kombinálják az alkalmi darabokat a hétköznapiakkal, sőt, akár a sportos holmikkal. Vedd fel a köves fülbevalódat és az elegáns tűsarkúdat egy szakadt farmerral és pólóval. A flitteres szoknyádhoz húzz tornacipőt. Kiegészítőnek válassz napszemüveget, bőr karkötőt,  és teljes lesz a szetted.

8. Az arcod közelében csak olyan színeket viselj, amik illenek hozzád.

Ha az arcod közelében olyan színt viselsz, ami nem illik hozzád, azzal teljesen tönkreteheted a megjelenésedet. Kiemeli a bőrhibákat és más problémákat, amiket inkább elrejtenél, minthogy felhívd rájuk a figyelmet. Ezért kell pontosan ismerned, hogy mely színek illenek hozzád.

A táskád és a cipőd színére ez már nem vonatkozik ilyen szigorúan. Minél idősebb vagy, erre a szabályra annál inkább figyelj. Kerüld a szürke sötétebb árnyalatait, helyette világos és pasztellszíneket válassz. Mindig maximálisan ragaszkodj ahhoz, hogy az arcodhoz közel csak és kizárólag előnyös színek legyenek.

9. Válaszd ki a megfelelő ruha- és szoknyahosszt.

Készíts magadról egy fotót, nyomtasd ki, majd egy darab papírt használj szoknyaként. Ezt mozgasd, hogy megtaláld az alkatodhoz megfelelő szoknyahosszt. A tükör előtt is megpróbálhatod ezt egy ruhadarab segítségével, de a fotón egyértelműbben fogod látni. A legjobb, ha két fotót készítesz, az egyiken lapos, a másikon magas sarkú cipőben legyél.

10. Használj szokatlan színkombinációkat.

A szín az első, amit az emberek észrevesznek. Hamarabb figyelnek fel rá, mint a testalkatra vagy ruhák stílusára. A szokatlan színkombinációkkal könnyedén változtathatsz a külsődön anélkül, hogy sok pénzt költenél.

Nézegesd a különböző márkák összeállításait. Azt is figyeld meg, hogy a természet hogyan párosítja a színeket. Ezek sokszor a legjobb kombinációk. Segítségükkel összeállíthatod a szettedet, de ragaszkodj ahhoz, hogy egyszerre legfeljebb 3 különböző színt viselj (ebbe nem számít bele a fehér, a fekete, a szürke és a bézs árnyalatok). Ugyanaz a szín több ruhadarabon is visszaköszönhet.

11. Tereld el a figyelmet.

Hogy a tested kevésbé tökéletes részeiről elvond a figyelmet, elég, ha máshova helyezed a hangsúlyt. Például egy feltűnő, mintás nadrág vagy szoknya a csípőre irányítja a figyelmet, és háttérbe szorítja a széles vállakat és a kevésbé karcsú derekat. Egy vastagabb nyaklánc vagy egy köves fülbevaló a csinos arcra tereli a figyelmet, és kevésbé hangsúlyossá teszi a széles csípőt.

12. Gondolkodj egyetlen színben.

Egy egy színből álló szetthez különböző anyagú ruhákat kombinálj. Nagyon elegáns hatást kelt, karcsúsít és magasabbnak tűnsz benne. Megteheted azt is, hogy az egyszínű szetthez apró részletekben másik színt is csempészel, például egy cipő, egy táska, egy fülbevaló vagy egy öv segítségével.

13. Viselj blézert.

A blézerrel a sziluettedben egy erős vállvonal jelenik meg, és ettől az egész megjelenésed exkluzívabb és elegánsabb lesz. Ez óriási előny például egy pulóverhez képest. Egy csinos blézer egy farmerrel és egy pólóval nagyon stílusos. A legjobb, ha a blézer ujját feltűröd, és karkötőt is viselsz.

14. Ügyelj a kiegészítőkre.

A kiegészítőktől válik kifinomulttá, stílusossá és tökéletessé a megjelenés. Ilyen kiegészítők az ékszerek, a táska, a cipő, a gombok és a díszek. Ezektől lesz teljes az összeállítás. A legunalmasabb egyszínű ruhát is izgalmassá teheted a megfelelő cipővel, ékszerrel és táskával.

15. Varázsolj az irodai ruhából alkalmit egy egyszerű módszerrel.

Kapsz egy meghívást egy esti összejövetelre, de még az irodában vagy, és már nem lesz időd átöltözni munka után. A legegyszerűbben az irodai ruhádat úgy alakíthatod át alkalmivá, ha felteszel egy elegáns ékszert, a nagy táskádat kicsire cseréled, a lapos cipőd helyett pedig magas sarkút veszel fel. Ez a módszer ruhával, szoknyával és nadrággal is működik.

Kipróbálod valamelyik ajánlásunkat, amikor a következő ruhádat választod?

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét