15 emlékezetes ruha a vörös szőnyegről, ami bekerült az Oscar-gálák történelmébe

0

Az Oscar-gála nemcsak a filmipar legnagyobb ünnepe, de igazi divatshow is. A díjazottak és a vörös szőnyegen pózolók által viselt estélyik divatot teremtenek a következő évre. Egyes darabok legendássá válnak, bekerülnek a divatipar történelmébe is.

Cikkünkben ilyen ruhákat mutatunk.

1. Jennifer Lawrence, 2013

A színésznő Dior ruhája igazi mestermű. Ezt viselte, mikor a Napos oldal című filmben nyújtott alakításáért elnyerte az Oscar-díjat. Nem mellesleg ez a ruha az Oscar-gálák történetének legdrágább darabja is, értéke 4 millió dollár volt.

2. Nicole Kidman, 1997

Jól megválasztott ruhájának köszönhetően az Oscar-gála főszereplője volt a színésznő 1997-ben. Annak ellenére, hogy abban az évben nem jelölték díjra. A bonyolult hímzéssel díszített, zöld ruha az Oscar-gálák egyik legszebbje volt.

3. Marion Cotillard, 2008

Jean-Paul Gaultier tervezte ezt a sellő fazonú ruhát, ami szerencsét hozott a színésznőnek. Ebben vehette át a Piaf című filmben nyújtott alakításáért az Oscar-szobrocskát.

4. Halle Berry, 2002

A Szörnyek keringője című filmért kapta meg az Oscar-díjat a színésznő abban a ruhában, amit minden idők legszexibb Oscar-gálán viselt ruhájának tartanak.

5. Cher, 1986 és 1988

Cher ruhái éppen olyan extravagánsak, mint ő maga. Mindkét ruhája legendássá vált, de az 1988-as különösen szerencsés is volt számára, hiszen ebben vehette át a Holdkórosok című filmben játszott szerepéért az Oscar-díjat.

6. Gwyneth Paltrow, 2012

Ez a darab megérdemli a helyet a legszebb ruhák listáján. A Tom Ford által tervezett, hófehér ruha a minimális kiegészítőkkel az elegancia csúcsa. A színésznő úgy festett benne, mintha a királyi család tagja lenne.

7. Madonna, 1991

Madonna ezen az Oscar-gálán Marilyn Monroe-nak öltözött. Egy testre feszülő, kövekkel kirakott ruhát viselt, amit egy szőrme boával és gyémánt ékszerrel egészített ki. A gálán elénekelte a Sooner or Latert a Dick Tracy című filmből. Ez a dal nyerte abban az évben az Oscar-díjat.

8. Barbra Streisand, 1969

A nadrágkosztüm, amit a színésznő akkor viselt, mikor a Funny Girl című filmért átvette az Oscar-díjat, egyszerre lett a gálák történelmének egyik legszebb és legcsúnyább ruhája is. Hagyományos estélyi helyett esett erre a ruhára a választása, ami igazából teljesen átlátszó volt. A színésznő később azt mondta, fogalma sem volt, hogy a fények hatására a ruhája tulajdonképpen semmit sem fog takarni.

9. Hilary Swank, 2005

A Millió dolláros bébi című filmért kapott Oscar-díjat abban a ruhában, ami lenyűgözte nemcsak a rajongókat, de a divatkritikusokat is. A luxus hatást keltő, sötétkék Guy Laroche ruha elöl szemérmesen zárt, hátul viszont mélyen kivágott volt. Rögtön a kifinomult szexualitás jelképévé vált.

10. Marilyn Monroe, 1951

Ő maga sosem nyert Oscart, még csak nem is jelölték rá egyszer sem. Ennek ellenére az 1951-es Oscar-gálán minden szem rá szegeződött. Az egyik díjat ő adta át, ehhez pedig egy fekete tüll ruhát választott, mély kivágással.

11. Cate Blanchett, 2014

A legjobb színésznőnek járó díjat vette át ebben a sejtelmesen átlátszó Armani ruhában, amit több száz, flitterekből kirakott virág díszített. Nagyon stílusos volt.

12. Elizabeth Taylor, 1961

A Modern kaméliás hölgy című filmért nyert Oscar-díjat ebben az évben. Az alkalomra egy Dior ruhát választott, ami kiemelte a karcsú derekát.

13. Julia Roberts, 2001

Az Erin Brockovich című filmben nyújtott alakításáért vehette át az Oscar-díjat a vintage Valentino ruhában, amelynek előkelő uszályát a rajongók és a divatkritikusok is nagyra értékelték.

14. Grace Kelly, 1955

A Paramount Studios tervezője, Edith Head álmodta meg a ráncolt, pasztellzöld ruhát, ami a hollywoodi glamour stílus szimbóluma lett. Grace A vidéki lány című filmben játszott szerepéért kapta meg a szobrocskát.

15. Audrey Hepburn, 1954

A Római vakáció hozta el a színésznő számára az Oscar-díjat. Ruhája a valaha volt legszebbek toplistáját is vezeti. Givenchy kifejezetten Audrey számára tervezte ezt a darabot, ami pont olyan volt, mint ő: kifinomult és elegáns. A ruhának még saját oldala is van a Wikipédián.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét