13 hiba az Avatarban, amit a filmkészítők nem vettek észre

0

James Cameron 2009-es filmje, az Avatar több rekordot is megdöntött világszerte, így minden idők egyik legnagyobb hatású produkciója lett. Nemcsak a legnagyobb bevételt hozó film, hanem egyben a harmadik legnagyobb bevételt hozó sci-fi és a legnézettebb eredeti film (nem folytatás) a világon.

Annak ellenére, hogy felülmúlhatatlan technikai teljesítmény, van néhány részlet, amit a filmkészítők nem vettek észre, de a legfigyelmesebb rajongók igen.

1. Golflabdák

Az egyik nyitó jelenetben a Giovanni Ribisi által megformált karakter golfozik a központban. Kezdetben azt lehet látni, hogy több labda van egymás mellett mögötte, de egy másodperccel később már más pozícióban vannak, majd megint egy pillanat múlva ismét egymás mellett.

2. Segítő kéz

Amikor Sully (Sam Worthington) felmászik az eszközre, hogy kapcsolódjon az avatarjához, Dr. Grace (Sigourney Weaver) segít neki lefeküdni. De egy másodperccel később az van a filmben, hogy fut, hogy segítsen neki, ami azt mutatja, hogy a jelenetek fel lettek cserélve.

3. Szám

Colonel Miles (Stephen Lang) találkozik Sullyval, hogy a szeme és a füle legyen az Avatar-projecten belül. Ahogy beszélgetnek, felmászik egy gépbe, aminek először nincs szám a lábán. Azonban néhány másodperccel később a 11-es szám látható rajta, és a piros szalag, ami korábban ott volt, eltűnik.

4. Eltűnő nyíl

Jake Sully (Sam Worthington) találkozik Neytirivel (Zoe Saldaña), ahol a nő megmenti egy vadállat támadásától. Amikor úgy dönt, hogy elmegy, megfigyelhetjük a kezében a nyilat, amit korábban használt. Csupán néhány lépést tesz meg, és a nyílvesszőnek nyoma sincs.

5. Kezek

Jake Sully visszatér, és ahogy felkel, Dr. Grace megkérdezi tőle, hogy minden rendben van-e, és közben megfogja a karját. De a következő jelenetben a nő kezei már a férfi vállán vannak, aztán az azt követőben ismét a karján.

6. Sully keze

Sully visszatér a központba, és miközben a feletteseihez beszél, a térképre teszi a kezét. A következő jelenetben viszont lent vannak a kezei, majd ismét fent. Sorozatban négyszer vannak más helyen.

7. Tükör

A film végén Colonel megpróbálja legyőzni Sullyt. Ahogy a gépben ül, először azt lehet észrevenni, hogy nincs visszapillantó tükör, de egy későbbi jelenetben már van.

8. Változó gép

A Colonel által használt gép külseje időnként megváltozik a filmben. Néha sima a teteje, néha fém fogantyúk vannak rajta. Ezek a változások a közeli felvételeken a legészrevehetőbbek.

9. Ikrek?

Amikor a doktor a film kezdetekor Parkerhez beszél, egy nő sétál el mögötte, majd ugyanaz a nő sétál el mögötte újra. Ráadásul ugyanabba az irányba. Ez egy olyan hiba volt, ami felett a készítők átsiklottak.

10. Mozgó fonat

Amikor Jake lovagolni tanul a pandorai lovakon, pontosabban abban a jelenetben, amikor megtanulja megkülönböztetni a hím és a nőstény egyedeket, a fonata varázslatos módon egyik pillanatról a másikra más helyen van.

11. Oldalváltás

Abban a jelenetben, amikor a Jake és a legénység a kamerákat nézik, a Michelle Rodriguez által játszott karakter a férfi mögött van, de egy másodperccel később már a balján áll.

12. Mozgó láb

Amikor Jake megérkezik a Pandorára, és készül elhagyni a hajót, látható, hogy kissé megmozdítja a lábát, ahogy próbál elhelyezkedni a kerekesszékében. Ez is egy hiba, mivel ő deréktól lefelé béna.

13. Mikrofon

Minden tagnak van egy mikrofon a nyakánál, ami lehetővé teszi számukra, hogy folyamatosan kapcsolatban maradjanak a központtal.

Van egy olyan jelenet, amiben látható, hogy Jake-nek is van ilyen, de miután beleugrott a folyóba, hogy elmeneküljön egy állat elől, úgy jön ki a vízből, hogy nincs rajta. Bár a mikrofon elvesztése fontos rész a cselekményben, nem tudjuk meg pontosan, mikor hagyta el a karakter.

Mi volt az első benyomásod a 2009-es Avatarról?

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét