12 trükk, ami segít irányítani a tested

0
6609

Lesz egy szuper fontos találkozód egy órán belül, de hasogat a fejed. A fogorvosi székben ülsz, és a gyomrod hirtelen úgy dönt, hogy fellázad. Ezek a problémák komolyan elronthatják a mindennapi életedet, különösen ha nincs kéznél gyógyszer. Szerencsére van sok hasznos trükk, amely segíthet megküzdeni ezekkel a helyzetekkel, és segíthet gyorsan visszanyerni az irányítást a tested felett.

Összegyűjtöttünk 12 hasznos trükköt, amelyeknek meglepő hatásai lehetnek a testedre.

Az itt leírtak csak tájékoztató jellegűek. Kérjük, hogy egyeztessen szakemberrel mielőtt bármelyiket kipróbálná.

12. Kezeld a fejfájást a nagylábujjad masszírozásával.

Hogyan működik: Vannak fej reflexpontok a nagylábujjak tetején, oldalán és alján. Ha masszírozod ezeket a területeket, enyhítheted a feszültséget a fejedben és a nyakadban

11. Nyugtasd meg az idegeidet azzal, hogy a hüvelykujjadra fújsz.

Hogyan működik: Amikor megpróbálsz kilélegezni egy majdnem zárt légúton, az intrapleurális nyomás megnő. Ez stimulálja a bolygóideget, amely szabályozza a pulzusodat. Van még egy ok, amiért ez a trükk működhet: a hüvelykujjaknak van saját pulzusuk, így amikor ráfújsz, hatással van a teljes pulzusodra is.

10. Javítsd a hangulatod úgy, hogy ceruzát tartasz a fogaid között.

Hogyan működik: A ceruza tartása a szádban segít aktiválni a mosolygáshoz használt izmokat, amely megtévesztheti az agyad, és javítja a kedvedet.

9. Ha valami csiklandozza a torkod, megnyugtathatod a füled megvakarásával.

Hogyan működik: Amikor stimulálják a fül idegeit, az létrehoz egy reflexet a torokban, amely izomgörcsöt okozhat. Ez az izomgörcs enyhítheti a csiklandozást a torkodban.

8. Kapcsold ki a garatreflexedet a bal hüvelykujj összeszorításával.

Hogyan működik: A tenyered adott pontjára gyakorolt nyomás jelentősen csökkentheti a garatreflexedet. És ennek az egyik legkönnyebb módja, hogy ökölbe szorítod a bal kezedet úgy, hogy a hüvelykujjad belül van.

7. Állítsd meg az orrvérzést a felső ínyed nyomásával.

Hogyan működik: Úgy tartják, hogy az ínyre gyakorolt nyomás elzárhatja az artériát, amely vérrel látja el az orrod.

6. Nyeld le a makacs tablettákat a fejed előre billentésével.

Hogyan működik: Ha iszol, aztán előre billented a fejed ahelyett, hogy hátra döntenéd, segít könnyedén megküzdeni a nehezen lenyelhető kapszulákkal. Ebben az esetben a kapszuláknak úszniuk kell, és azonnal a torkod mélyén lesznek.

5. Ébreszd fel a karjaidat a fejed körzésével.

Hogyan működik: A bizsergő karok gyakran a nyakban található idegek összepréselésének eredménye. Ha meglazítod az izmokat a nyakadban, az segít megszabadulni az extra nyomástól a karodban.

4. Enyhítsd a fejfájást azzal, hogy hideg víz alá teszed a kezedet.

Hogyan működik: A hideg hőmérséklet szűkítheti a vérereket, és csökkentheti a nyomást, amelyet az idegekre gyakorolnak. A legjobban a kezeiden működik, mert ott sok ideg van, amelyek közvetlen kapcsolatban vannak az aggyal.

3. Intézd el a tűtől való félelmedet köhögéssel.

Hogyan működik: A köhögés működhet az agyad egyszerű eltereléseként. Pillanatnyilag megemeli a vérnyomásodat is, amely segít csökkenteni a félelem érzékelését.

2. Szüntesd meg a fogfájást azzal, hogy jeget teszel a kezed hátuljára a mutatóujj és a hüvelykujj közé.

Hogyan működik: A kezed ezen része tele van idegpályákkal, amelyek a fájdalom jeleit szállítják az agyhoz, és a hideg hőmérséklet képes blokkolni ezeket a jeleket.

1. Szabadulj meg a csuklástól úgy, hogy felemeled a kezed a fejed fölé és nyújtasz.

Hogyan működik: A nyújtás hatékonyan visszaállíthatja a rekeszizmot, és megállítja, hogy önkéntelenül összehúzódjon.

Ismersz más hasznos trükköt is? Folytassuk együtt a listát!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét