12 tipp, hogy plusz helyhez juss egy kis lakásban

0

Ha kicsi lakásban élsz, és még az alapvető dolgoknak sem tudsz helyet találni, légy kreatív. Függetlenül attól, hogy mekkora helyed van, apró változtatásokkal is nagy eredményt tudsz elérni.

A következő praktikus tanácsokkal helyet spórolhatsz és szabadíthatsz fel az otthonodban.

1. Alakítsd az ágy helyét átmenetileg edzősarokká.

Eddig talán eszedbe sem jutott, hogy a kicsi szobádba még egy fitneszgépet is bezsúfolj. Pedig van rá megoldás, hogy elférjen. Vásárolj egy ilyen felhajtható ágyat, így az adott területet edzőteremmé alakíthatod.

2. Válassz olyan ruhatartót, amivel hasznossá teheted a sarkokat.

A sarok is olyan hely egy szobában, amit érdemes kihasználni. Ehhez tökéletesek a sarokba tehető ruhatartók, amelyek nem foglalnak el nagy helyet, viszont átláthatóan tárolhatod rajtuk a ruhákat. Teheted például annak a széknek a helyére, amit a sarokban tartasz, hogy rászórd a ruháidat.

3. Emeld meg az ágyadat, hogy extra helyhez juss.

Az ágy megemelésével rengeteg hasznos helyet teremthetsz. Építhetsz bele polcokat és fiókokat, de készen is vásárolhatsz olyan ágyat, ami alatt rengeteg hely van különböző dolgok tárolására.

4. Szék helyett tárolós puffot vegyél.

Az ilyen puffokat kétféleképpen hasznosíthatod. Vannak olyanok, amiket a dohányzóasztal helyére tehetsz, a többit pedig használhatod szék helyett.

5. Használj tárolókosarakat és dobozokat.

A vízszintes felületeken ezek a legjobb tárolók, hiszen rendben tarthatod velük a holmidat. Válassz olyan dobozokat, amelyek egyformák vagy illenek egymáshoz, így egyszerre megoldod a dekorálást is.

6. A falakat se hagyd figyelmen kívül.

A falakat is fel tudod használni, ha helyre van szükséged. Tégy rá akasztókat, amire felteheted a kalapokat, sapkákat, sálakat vagy amire felakaszthatod a ruhákat.

7. Ne használj szennyeskosarat.

A szennyeskosár nem túl mutatós darab egy lakásban, főleg egy kicsi helyiségben. És jóval több helyet foglal el, mint kellene. Helyette jelölj ki inkább egy fiókot, amibe a szennyest teszed, vagy lógass egy szennyeszsákot a kilincsre.

8. Tégy tükröt a falra.

Ettől ugyan nem lesz több helyed, de a helyiség nagyobbnak és világosabbnak fog tűnni.

9. Használj paravánt.

Ez segít, hogy a szobában lévő dolgokat jobban el tudd rendezni. Paraván helyett betehetsz a szobába egy magas könyvespolcot vagy egy komódot is.

10. Dönts a lebegő íróasztal mellett.

Az íróasztalok általában igen nagy helyet foglalnak el a szobában. Klasszikus íróasztal helyett válassz lebegőt, ami nem igényel akkora helyet.

11. Válassz egymásba tehető, kis asztalokat éjjeliszekrény helyett.

Ezeket jóval több célra tudod használni, mint az éjjeliszekrényt, hiszen az nem mozdítható. Tehetsz alá dobozokat, és egyszerre több asztalt is használhatsz.

12. Szerezz be felhajtható asztalt.

Akár evéshez, akár munkához használod, egy felhajtható asztal óriási változást tud hozni. Könnyen le lehet hajtani, ha szükséged van rá, aztán pedig visszahajthatod, ha már nem kell.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét