12 tipp a strandon való pózoláshoz, ami a közösségi média sztárjává tesz (Kim Kardashian is ezeket használja)

0

Ma már szinte kötelező menő fotókat posztolni a nyaralásokról. Mikor a telefonunkon végigpörgetjük a több ezer képet, csak néhány olyat találunk, ami vállalható is.

Itt az idő, hogy megtanuld, hogyan készülhetnek rólad olyan fotók, amiket az Instagram közössége is imádni fog.

1.

Ha matraccal vagy úszógumival fotózkodsz, ne takard el magad vele. Ez a hatalmas tárgy ugyanis előnytelenül két részre osztja a testedet. Tedd inkább magad mellé, így elrejtheted a kevésbé előnyös testrészeidet, és karcsúbbnak tűnhetsz.

2.

Ha medence mellett készül rólad fotó, került az egyenes vonalakat. Ne tedd egymás mellé a lábaidat, hanem a kamerától távolabb lévőt emeld feljebb. A hátadat húzd ki a fenekedet kissé hátratolva, hogy a derekad karcsúbbnak tűnjön.

3.

Ha egész alakos képhez pózolsz, ne állj úgy, mint egy katonatiszt. Ha csak egyenesen állsz, és bámulsz a kamerába, a tested szép idomai nem fognak látszódni. Fordulj félig oldalra, így sokkal nőiesebb lesz az alakod. Megérintheted a hajadat is, vagy valamilyen más pózba teheted a karodat, hogy ne csak lógjon a tested mellett.

4.

Ne feledkezz meg a kiegészítőkről! Bármilyen is legyen az alakod, sokat javíthatsz rajta, és az előnyösebb területekre terelheted a figyelmet ezzel a módszerrel. Ha van egy kis hasad, köss egy kendőt a csípődre, ettől vékonyabbnak látszol. Ha strandkendő van rajtad, sose fordíts hátat a kamerának, mert laposnak fog tűnni a feneked.

5.

Napozóágyon fekve ne a felsőtested legyen közelebb a kamerához, mert ez a szög torzítja a testet. A felsőtest ormótlan lesz tőle, a lábak pedig túl rövidnek tűnnek. Jobb, ha elfordítod a napágyat úgy, hogy a lábaid nézzenek előre, így hosszabbnak tűnnek majd a fotón. A hátadat húzd ki annyira, hogy a napágyhoz csak a vállaid és a feneked érjen hozzá. A kamerához közelebb lévő lábadat hajlítsd be.

6.

Félig fekve ne készüljön rólad kép! A hasadon látszódni fognak a hurkák és az összegyűrődött bőr, ahogyan a karjaidon is. Hogy tónusosabbnak tűnjön a tested, feküdj a hátadra, és feszítsd meg a tested úgy, mintha éppen felüléseket csinálnál.

7.

Mindig figyelj a testtartásodra, mert a görnyedt hát még a legjobb fotót is tönkreteheti. Hogy a tested a legnőiesebbnek és legformásabbnak tűnjön a képen, állj lábujjhegyre. A feneked is formásabb lesz tőle, a lábaid pedig izmosabbnak látszódnak majd.

8.

Ha ülve fotózkodsz, a térdeid sose legyenek szemben a kamerával, mert vastagabbnak fognak látszódni, mint amilyenek valójában. Inkább ülj oldalt, és egy kissé emeld meg a lábaidat, hogy a csípőd formásabb legyen a képen.

9.

Ha a hasad nem tökéletes, ezzel a trükkel elrejtheted. Derékig érő vízben fényképezkedj, így a hangsúly a dekoltázsodra kerül, nem pedig a problémás részekre. A nyakad nyújtsd ki, hogy a lehető leghosszabbnak tűnjön, az álladat pedig sose tedd a válladra, mert így az arcod nagyobbnak tűnik, a nyakad pedig kisebbnek és vastagabbnak.

10.

Ha portréfotót készítenek rólad, a fotós ne legyen magasabban, mint ahol te vagy. Mikor felnézel rá, olyan arckifejezésed lesz, mintha meg lennél sértődve, a nyakad pedig eltűnik. Kérd meg a fotóst, hogy üljön le, és veled egy magasságban készítse el a képet. Az arcodat fordítsd a kamera felé, a vállaidat egy kicsit húzd fel. Így a hosszú, vékony nyakadon és a kulcscsontjaid finom vonalain lesz a hangsúly.

11.

A magazinokban a vizes hajú nők mindig nagyon szexik. Ezért többnyire a Photoshopnak és a profi fotósoknak tartoznak köszönettel. A valóságban ugyanis a vizes haj inkább zsírosnak néz ki, a füleid pedig hegyesnek tűnnek. Csak akkor készíts magadról fotót, mikor a hajad már nem túl nedves, de még nem teljesen száraz. Így sűrűbbnek fog tűnni.

12.

Hogy a legjobban mutass a fotókon, ne feledkezz meg az aszimmetria szabályáról. Például hajlítsd be az egyik lábadat és a vele ellentétes karodat. Az aszimmetrikus pózok élettelibbé és természetesebbé teszik a fotót. Ha egyenesen szembenézel a kamerával, a tested nagyobbnak látszódik.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét