12 dolog, amin jobb, ha nem spórolunk, még akkor sem, ha drágának találjuk

0
246

Az emberek szeretnek spórolni, ez köztudott. De ez a fajta viselkedés nem mindig kifizetődő és előnyös. Néha csak rövid távon tudunk így pénzt megtakarítani, hosszú távon pedig ez káros lehet az egészségünkre, és ronthatja az életminőségünket. Nem ok nélkül mondják, hogy “A fösvény kétszer költ.”

Úgy döntöttünk, megpróbáljuk kideríteni, hogy mikor nem érdemes fukarnak lennünk.

1. Jó minőségű fehérnemű

A fehérneműt figyelmesen kell kiválasztani. Kényelmesen kell hogy érezd benne magad, a legkisebb kellemetlenséget sem szabad okoznia. A nem megfelelő anyag, a sok szintetikus összetevő és az olcsó csipke irritációt, bőrpírt és viszketést okozhat. A rossz minőségű melltartó gyorsabban elveszíti a formáját, és azt követően már nem látja el a funkcióját, a mellek támasztását. Nehezítheti a légzést, összepréselheti az ereket, zavarhatja a vérkeringést, és mindez negatívan hat az egészségre.

Ráadásul a megjelenést is negatív irányba befolyásolhatja az olcsó fehérnemű. Ha szűk ruhát viselsz, a fehérneműnek nem szabad átlátszania. A varrás nélküli fehérneműk tökéletesen ellátják ezt a feladatot.

2. Taxi

Valószínűleg mindenki egyetértene, hogy a tömegközlekedés nem olyan gyors és kényelmes, mint autóval utazni. Azonban még ha van is saját autód, néha a taxi előnyösebb és kényelmesebb megoldás – például ha olyan városba vagy városrészbe utazol, ahol lehet, hogy a parkolás gondot fog okozni vagy eltévedhetsz, mert nem ismered a környéket. Ilyen esetekben a taxi kitűnő alternatíva. És ha az üzemanyagköltséget is figyelembe veszed, már lehet, hogy nem is tűnik olyan drágának.

3. Vezeték nélküli fülhallgató

Sokak számára nehéz túlélni egy modern nagyvárosban fülhallgató nélkül, mert szeretnek zenét vagy más műsort hallgatni szó szerint mindenhol, a metrón, az utcán, az edzőterembe stb. A legnagyobb hátrányuk viszont az, hogy a vezeték mindenbe beakad. Szerencsére manapság már el lehet kerülni ezt azzal, hogy vezeték nélküli fülhallgatót vásárolunk. Minden bizonnyal azok is értékelik ezt a lehetőséget, akik sportolás közben hallgatnak zenét, mert ezeknek az új kütyüknek köszönhetően ez sokkal kényelmesebb.

4. Drága cipő

A cipőnek kényelmesnek kell lennie, különben az életminőség látja kárát. És nemcsak azért, hogy ne fáradjon el gyorsan a lábad vagy hogy ne legyen bőrkeményedésed, hanem azért is, mert a testnek el kell osztani a terhelést, hogy fenntartsa az egyensúlyt, amikor a láb rossz pozícióban van. Ennek az lehet az eredménye, hogy az illetőnek problémái lesznek az ízületeivel és a gerincével. A drága cipők és csizmák ezzel ellentétben általában jó minőségű anyagból készültek, és a készítésük során figyelembe vették az anatómiai jellemzőket. A sarkukat úgy alakították ki, hogy a lehető legkényelmesebbek legyenek.

Ezenkívül sok ember figyeli a cipőt, ha új emberrel találkozik. Ezért, ha egy kicsivel több pénzt költesz, komoly és sikeres ember benyomását keltheted.

5. Személyi edző

Sok ember feleslegesnek tartja a személyi edzőt, azonban bizonyos esetekben a segítségük nélkülözhetetlen. Először is, ha kezdő vagy, jobb, ha egy szakértő mutatja meg neked a gyakorlatok elvégzésének tökéletes technikáját. És ez nemcsak a biztonság, hanem a hatékonyság szempontjából is fontos. Másodszor, vannak olyan emberek, akiknek szükségük van valakire, aki motiválja őket, hogy eljárjanak konditerembe és mindent beleadjanak a gyakorlatok során. Harmadszor, egy szakértő készíthet egy részletes edzéstervet kifejezetten neked, hogy elérd a célodat. Vannak akik fogyni szeretnének, mások izmot növelni, megint mások pedig erősebbek akarnak lenni, és növelni szeretnék a kitartásukat.

Nem szükséges folyamatosan igénybe venned a személyi edző szolgáltatásait. Kezdhetsz 4-5 alkalommal, ezt követően pedig akkor kéred a segítségét, amikor szükséged van rá.

6. Lézeres szőrtelenítés

Természetesen, ha te meg vagy elégedve a borotvával, és nem bánod, hogy 3-4 naponta borotválnod kell az érintett testrészt vagy egyáltalán nem fáj a gyantázás, akkor el is felejtheted a lézeres szőrtelenítés lehetőségét. Azonban a lézeres epilátort tekintik a leghatékonyabb és legfájdalommentesebb módszernek a nem kívánt szőrszálak eltávolítására. De feltétlenül konzultálj egy szakemberrel, és a folyamat minden szakaszát vedd számításba.

7. Mosogatógép

A mosogatógép használata remek nemcsak az idő és az idegeskedés megspórolására, hanem pénzt is takaríthatsz meg vele. Kiszámolták, hogy a mosogatógépek körülbelül 10-15 liter vizet használnak el egy teljes mosogatás során, míg a kézzel történő mosogatáshoz körülbelül 30 liter víz szükséges. Elég jelentős különbség, nem? Ráadásul a mosogatógép jobban elmosogatja az edényeket, és még akár fertőtlenítheted is őket a megfelelő üzemmód kiválasztásával. Különösen jó olyan családok számára, ahol több gyerkőc is van.

8. Elektromos fogkefe vagy szájzuhany

Ahhoz, hogy csökkentsd a fogorvoshoz látogatások számát, védened kell a fogaidat, és megfelelően gondjukat kell viselned. Egy jó minőségű elektromos fogkefe vagy szájzuhany segítségedre lehet ebben. A hagyományos fogkefével percenként körülbelül 200 mozdulattal tudod alaposan megtisztítani a szájüreget, míg az elektromos fogkefe több ezer fordulatot is képes tenni. A szájzuhany azoknak hasznos, akik otthon szeretnének megszabadulni a fogkőtől, mivel ez az eszköz a vízsugár erejét használva távolítja el az ételmaradékot és masszírozza az ínyt.

9. Kapszulás kávéfőző

A kapszulás kávéfőző életmentő azok számára, akik nagyra becsülik az idejüket. Más eszközökkel összehasonlítva ez a lehetőség a leggyorsabb. Nem kell arra pazarolnod az idődet, hogy belekanalazod és nyomogatod a kávét, elmosogatod stb. Csak be kell kapcsolnod, kapszulát kell tenned bele, fel kell töltened vízzel, és a finom kávé már kész is. Ráadásul rendszerint kis helyet foglalnak el, tehát nem kell azzal foglalkoznod, hogy speciális helyet keresel a számukra a pulton.

10. Online nyelvtanfolyam

Az önfejlesztés és az új tudás megszerzése mindig jó dolog. Manapság sok olyan könyv van, amiből az emberek gyorsan és könnyen elsajátíthatnak egy új nyelvet. Azonban az önálló tanulás nem mindig hoz jobb eredményeket, mint az online órák egy tanárral. Ez azért van, mert a szigorú menetrend és fegyelem sokkal jobb, mint a lehetőség, hogy ott és akkor tanulj, ahol és amikor kényelmesnek érzed. A nyelvtanulás rendszerességet igényel.

Plusz egy tanár mindig tud egyedi programot kidolgozni a személyes céljaid alapján, ki tudja javítani a kiejtésbeli hibáidat, és a párbeszédes gyakorlatok is nagyon hasznosak.

11. Ortopéd matrac

A jó alvás nélkülözhetetlen az egészség szempontjából, ezért olyan fontos, hogy ügyelj a kényelemre alvás közben. A kényelmetlen, rossz minőségű matracok sok problémát okozhatnak. Rövid távon az alvás minőségének romlásához vezethetnek. Ennek az lesz az eredménye, hogy nem alszol eleget, gyorsabban el fogsz fáradni, nehezebben fogsz tudni koncentrálni. De a dolgok még ennél jobban is elfajulhatnak, hiszen a rossz matracok miatt gerincproblémák is kialakulhatnak.

12. Ringató és pihenőszék az újszülöttnek

Manapság számos olyan eszköz van, ami megkönnyítheti a fiatal szülők életét. Néhány közülük jelentős befektetés, de megéri. Például egy speciális, állítható ringató vagy pihenőszék több szabadságot adhat a szülőknek. Nem kell folyamatosan a karodban ringatnod a kisbabád, vannak olyan darabok is, amik rezgő funkcióval is rendelkeznek.

Ha ezt magaddal viszed, mikor elmentek otthonról, nem kell attól félned, hogy nyilvános helyen nem találsz megfelelő ülőhelyet a gyermekednek. És végül a jó minőségű székek képesek biztosítani a baba biztonságát, mikor a szülők elfoglaltak és mással kell foglalkozniuk.

Fel tudsz idézni olyan esetet, amikor valamit először drágának tartottál, de aztán rájöttél, hogy jól tetted, hogy megvetted? Mondd el a tapasztalataidat, örömmel vennénk!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét