11 kötelező történet azoknak, akik nem hisznek a szerelemben

0

A szkeptikusok azt mondják, a szerelem csupán egy mítosz. De minden érvük eltörpül a most következő igaz történetek mellett.

Figyelem! Megható sztorik következnek.

 • Mióta megismertem a szüleim történetét, hiszem, hogy az igaz szerelem létezik. Fiatal korában anyukám a tanulmányai miatt egy másik városba készült költözött, és éppen csomagolt. Az apukám annyira szomorú volt, hogy csak annyit tudott tenni, hogy mindenhova követte őt. Az anyukám megkérdezte tőle: “És ha meghalok, akkor hogy fogsz élni?” Az apukám erre azt mondta: “Nem fogok, ott fogok feküdni melletted.”
 • Amióta csak az eszemet tudom, a nagymamámnak mindig volt szalámi a hűtőjében. Mikor a nagyapámmal a 40. házassági évfordulójukat ünnepelték, a nagyanyám végre elmondta, hogy mindig is utálta a szalámit és csak azért veszi, mert a nagyapám szereti. Abban a pillanatban a nagyapám is bevallotta, hogy ő is utálja a szalámit és csak azért eszi meg, nehogy megsértse vele a nagyanyámat.

 • Nagyon fáradt voltam. Elmúlt éjfél. Levetkőztem, megmostam az arcomat, és azonnal lefeküdtem. Reggel a férjem nevetve mesélte, hogy éjjel bepróbálkozott, én meg alvás közben azt mondtam neki: “Szeretsz engem vagy csak úgy nyomulsz rám?” Azt felelte: “Szeretlek.” Én meg félálomban erre azt mondtam neki: “Ha szeretsz valakit, akkor hagyod aludni.”
 • Szeretem a különböző tákolmányokat, takarókat és játékokat. Nemrég észrevettem, hogy a barátom ujjai tele vannak apró vágásokkal. Mikor megkérdeztem, hogy mi történt vele, kikerülte a választ, és csak annyit mondott, hogy semmi. Mikor tegnap hazaértem, megláttam egy hatalmas szívet, ami több száz színes textildarabból készült. Nem volt tökéletes, de ahogy elképzeltem, hogy órákat töltött azzal, hogy kézzel megvarrja nekem (fogalma sem volt, hogyan kell), rájöttem, hogy ez a legjobb ajándék, amit valaha kaptam.
 • Egy kollégiumban lakom. Egyszer, a tél közepén a fűtés elromlott a szobában, és majdnem megfagytam. Hívtam a barátomat és elmondtam neki, hogy mi történt. Miután beszéltem vele, bebugyoláltam magam a legmelegebb takaróba, és elkezdtem tanulni. Egy órával később felhívott és azt mondta: “Gyere ki! Vettem neked egy radiátort. A szobád már teljesen fagyos lehet.” Ekkor jöttem rá, hogy a szerelem nem azt jelenti, hogy édesnek meg kicsimnek hívjuk egymást és hasonlók. Az igazi szerelem az, mikor veszel a szerelmednek egy radiátort, és nem hagyod megfagyni.

 • Néhány évvel ezelőtt a férjemmel nehéz időszakon mentünk át. Mindketten elvesztettük a munkánkat, és csak annyi pénzünk volt, amiből a legolcsóbb és legegyszerűbb élelmiszereket meg tudtuk venni. Természetesen az egyetlen pár cipőm is tönkrement. Sírtam, és felkészültem rá, hogy az egész telet a tönkrement cipőmben fogom tölteni. Másnap a férjem egy vadonatúj bőrcipővel állított haza, amit nekem vett. Néhány héttel később jöttem rá, hogy eladta az utolsó dolgot, ami az apjától maradt neki, az óráját. Mostanra már rendbe jöttünk anyagilag, és egy weboldalon sikerült rátalálnom az órájára. Elrejtettem a fiókba, a szülinapján fogom neki adni.
 • A lányom egyik nap munka után elment mérleget venni egy üzletbe. Az eladó, hogy bebizonyítsa, hogy a mérleg jól működik, ráállt. A lányom ránézett a mérleg kijelzőjére és azt mondta: “Barátom, többet kellene enned.” Az eladónak adta az ebédjét. Ma már házasok. Egy ingyen ebédet senki sem utasít vissza.

 • Meséltem a férjemnek, hogy gyerekkoromban arról álmodoztam, hogy tündér leszek és egy unikornis hátán vágtatok. Csak középiskolás koromban jöttem rá, hogy ez sosem fog valóra válni. Mikor felnőttem, már más álmaim lettek, de időnként még mindig szeretnék tündérré változni. Mikor tegnap hazaértem a munkából, egy unikornis hintalovat találtam a szoba közepén. A férjem előjött a másik szobából, a kezében tündérszárnyak voltak. Ráültetett az unikornisra és azt mondta, hogy az álmoknak valóra kell válniuk, közben csillámokat szólt rám, és hintáztatta az unikornist. Szeretem.
 • Kora reggel volt, éppen futottam, hangosan hallgattam a zenét a fülhallgatómmal. A többi futó mosolyogva nézett rám, miközben gyors futásról sétára lassítottam, aztán nekiálltam nyújtani. Akkor láttam, hogy egy izzadt, lihegő fiú hever a lábaim előtt. Kiderült, hogy már jó néhány kilométer óta lohol utánam, hogy megszólítson. Számot cseréltünk, ő pedig hazament, hogy levegye az átizzadt ruháit. Kiderült, hogy emiatt elkésett a munkából, de a főnöke megbocsátott neki, sőt, még biztatta is. Most mindenkinek azzal büszkélkedik, hogy üldözte és el is érte a boldogságát. 7 éve vagyunk házasok.
 • Vonaton utaztam, egy idős pár ült mellettem. Az egész idő alatt (ami körülbelül 3 óra volt) a férfi a nő portréját rajzolta egy noteszbe. A nő zavarban volt attól, hogy az emberek megbámulják őket, de a férje megnyugtatta. “Ne szégyenlősködj, drágám. Csak a szépségedben gyönyörködnek. Ahogyan én, már 40 éve.”

 • 5 évvel ezelőtt szakítottam valakivel, akit szerettem, mert a szüleink így akarták. Ezután a gyűrűsujjamra csináltattam egy tetoválást, ami azt szimbolizálta, hogy soha nem fogok megházasodni, és többé nem kerestük egymást. Nemrég egy kis cégnél kezdtem dolgozni, ahol ő lett a részlegvezető. Beszéltünk, de különösebben nem foglalkoztunk egymással. Tegnap behívott az irodájába és azt mondta, a tetoválás ennél a cégnél nem megengedett, el kell takarnom. Azt javasolta, hogy rejtsem egy gyűrű alá. Egy jegygyűrű alá.
A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét