11 apró dolog, ami sokat elárulhat valakinek a pénzügyi helyzetéről

0
4959

Sokan szeretnének tehetősebbnek tűnni, mint amilyenek valójában. Mindig törekedhetünk arra, hogy jobban nézzünk ki, de a gazdagság látszatát kelteni nem is olyan könnyű. Vannak apróságok, amelyek tönkretehetik az illúziót, amin olyan keményen dolgozunk.

Elemeztük a modern tendenciákat, és már értjük, hogy miket kell kerülni az öltözködés és a lakberendezés területén, hogy mindig kényelmesen érezzük magunkat, függetlenül az anyagi helyzetünktől.

1. Piros talpú magassarkú

Christian Louboutin védjegye a piros talp. A tervezőnek a bíróságra kellett mennie, hogy megvédje ezt az ismertetőjegyet. 5 évvel ezelőtt ezek a cipők nagyon menőnek számítottak, szinte minden vállalat gyártott hasonló modelleket. Mivel ma már gyakorlatilag bárki vehet magának ilyen cipőt, a piros talp többé nem számít a gazdagság jelének. Az olcsóbb modellek talpáról a piros szín pedig rövid idő alatt csúnyán elkezd kopni.

2. Ékszer szett

A ‘90-es években sok nő akarta megmutatni a világnak, hogy mennyire jómódú, ezért egy csomó ékszert vett fel. Jó dolog, ha egy szettből való a fülbevalód, a nyakláncod és a karkötőd. De a divat mást mond. Ebből a szempontból az a jobb, ha minél inkább kevered a különböző stílusokat. Gyöngyöt viselhetsz tornacipőhöz, aranyat párosíthatsz ezüsttel, és azt is megengedheted magadnak, hogy a két füledbe különböző fülbevalókat tegyél. A lényeg az, hogy ne legyen rajtad túl sok ékszer egyszerre.

3. Vékony WC-papír

A jó minőségű WC-papírokkal szemben az olcsók túl vékonyak, ezért többet kell belőlük használni. Nem tudsz spórolni rajta, hiszen gyakrabban kell venned.

Ugyanez igaz a papírtörlőre is. A vékony papírtörlők szinte szétmállanak a kezedben, ezért mindig újabb és újabb darabot tépsz le, és végül többet használsz el. Vásárolj inkább jó minőségű WC-papírt és papírtörlőt. Ha nagyobb csomagban veszed, jobban jössz ki.

4. Nagy, feltűnő képkeretek

Az ott élő emberekről készült fotókat hatalmas, díszes keretekben kitenni egy kis lakás falára enyhén szólva is botrányos hatást kelt. A kép számít, nem a keret. Ha szeretnéd kitenni a rólatok készült fotókat, válassz egyszerű keretet, vagy hagyd a képeket keret nélkül. A nagy, feltűnő keretek tükrök esetében mutatnak jól.

5. Hamis ruhák és cipők

A legtöbb esetben a hamisítványok minősége szörnyű, és ezt már egy kilométerről is észre lehet venni. Egy Gucci vagy Prada táskát nem mindenki engedhet meg magának. Ha te sem, akkor válassz inkább kevésbé neves márkáktól minőségi termékeket.

6. Leértékelt ruhák

A legtöbben nem szeretnek vagyonokat költeni ruhákra. Sok esetben viszont a leárazott ruhákkal valami nincs rendben. Vagy a méret vagy a szabás a baj, de az is lehet, hogy egyszerűen hibásak. Hogy a leárazások során tényleg valami jót találj magadnak, sok energiát kell befektetned. A szezonvégi leárazások rendszerint csalódást okoznak, hiszen az olcsón megszerzett darabokat csak a következő szezonban tudod majd hordani. Akkor pedig lehet, hogy már nem lesznek divatosak, hiszen a trendek villámgyorsan változnak.

7. Plüssjátékok

Ha van gyereked, akkor természetes, hogy vannak plüssjátékaitok otthon. Máskülönben felesleges tartogatnod őket, hiszen csak porfogók. Amint a gyerekek felnőnek, jobb, ha kidobod a plüssöket, vagy add oda valakinek. Azokat tartsd csak meg, amelyekhez emlékek kötődnek.

8. Túldizájnolt farmer

A legtöbb embernek a farmer alapdarabnak számít. Ne spórolj a minőségen, mikor újat vásárolsz, és ne válassz olyan farmert, ami már kiment a divatból. Manapság a legegyszerűbb fazonok a nyerők, amelyeken nincs csipke, hímzés, semmilyen díszítőelem. Az ilyen egyszerű, letisztult darabok bármely korosztály számára megfelelőek, és általában a munkahelyeken is viselhetőek. Ha izgalmassá akarod tenni őket, használj kiegészítőket.

9. Kifakult, kopott törölköző

Idővel minden anyag elveszti a színét, és ez a törölközőkre különösen igaz. Mivel nagyon gyakran használjuk, gyakran is mossuk, ráadásul forró vízben. Az élénk színű törölközők már néhány mosás után kifakulnak és kopottnak tűnnek. Ezért jobb, ha világos árnyalatút választasz, és az utasításnak megfelelően mosod.

10. Olcsó, többfunkciós készülékek

Mikor új készüléket vásárolsz, figyelmesnek kell lenned. Sok márka gyárt többfunkciós gépeket, például olyan mosógépet, ami szárítógép is egyben, olyan mikrót, ami sütőként is funkcionál. Vannak 3 az 1-ben modellek is, például sütő-kávéfőző-tűzhely kombinációk. Az ilyen gépek gyakran méregdrágák. Ha olcsón találsz egyet, nagy az esélye, hogy rossz minőségű, nem fogja sokáig bírni.

11. Szatén ágynemű

Régen gazdagnak hitték azt, akinek az ágyneműje szaténból vagy selyemből készült. Mára viszont megváltozott a helyzet, hiszen az emberek rájöttek, hogy ezek az anyagok csúszósak és kényelmetlen bennük aludni.

Ennél még rosszabbak a valódi selymet és szatént csak utánzó anyagok, amelyek nem hagyják lélegezni a bőrt, ez pedig egyformán rossz a forró nyári és a hideg téli éjszakákon. Jobb, ha természetes anyagú ágyneműt vásárolsz, a pamut és a vászon például jó választás.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét