10 öltözködési hiba, ami valósággal kísérti a férfiakat

0

A divat folyton változik, de a stílus örök. Az emberek a legapróbb részletet is megfigyelik egymás kinézetén, főleg, ha először találkoznak. A nők 52%-a állítja, hogy egy férfi személyiségéről az első benyomást a cipője alapján állapítják meg. De nemcsak a cipőre fontos odafigyelni. Arra nézve természetesen nincs általános szabály, hogy hogyan kell jól kinézni, de vannak olyan alapvető tippek, amitől minden férfinak jobb lesz a megjelenése.

1. Elegáns inget nem betűrve viselni

Az elegáns ingeket, főként a fehéreket öltönynadrágokhoz tervezték. Ez azt jelenti, hogy ha stílusosan akarsz kinézni, soha nem viselheted úgy, hogy a nadrágodon kívül lóg. Ha ennél hétköznapibb megjelenést szeretnél, válassz színes és karcsúsított inget.

2. Zokni nélkül

A strandpapucs és a szandál képezik a kivételeket, egyébként minden más lábbelihez zoknit kell viselni. A láb napközben izzad, és zokni nélkül nagyon kellemetlen szagot fog árasztani a cipőben. Ha nem szeretnéd, hogy a zoknid felső része kilógjon a cipődből, válassz olyan rövid szárú fazont, ami épphogy fedi a talpadat és a lábujjaidat.

3. Nem megfelelő hosszúságú ing

Egy hétköznapi ing minden alkalomra jó választás. Sok férfi azért is választja a mindennapokra, mert jótékonyan eltakarja a problémás részeket. De ezeket úgy tervezték, hogy viselőjük betűrje őket a nadrágjába, ezért olyan hosszúak. Ha te mégis kívül szeretnéd hordani, válassz rövidebb fazont. A fő szabály, hogy az ing alja ne érjen a nadrág ülepéig.

4. Nyakkendő választás a testalkat figyelembe vétele nélkül

Általános szabály, hogy a nyakkendő nem lehet szélesebb 9,5 cm-nél és nem érhet az övcsatnál lejjebb. De mikor nyakkendőt választasz, a testalkatodat is figyelembe kell venned, valamint azt, hogy milyen ruhát fogsz viselni a nyakkendőhöz.

Sok vékony férfi például a testalkatához képest túl széles nyakkendőt visel. Ennek következtében az egész megjelenésük slampos lesz. A nyakkendőnek tehát nemcsak az alapvető elvárásoknak kell megfelelnie, de a testalkatodhoz is passzolnia kell.

5. Túl sok gomb kigombolva az ingen

Bár nyakig nem kell begombolni az inget, az sem jó, ha túl sokat látni a férfi dekoltázsból.

1-2 gombot nyitva hagyni elég egy lazább megjelenéshez. Ha nem hivatalos eseményen veszel részt, akkor a két alsó gombot is kigombolhatod az inged alján. A túl mélyen kigombolt ing viszont csak a strandon fogadható el.

6. Túlzásba esni a kiegészítőkkel

Sok férfi esik abba a hibába, hogy a létező összes kiegészítőjét egyszerre akarja felvenni. Karkötő, óra, sapka vagy kalap, nyakkendő egy outfitben. Ne feledd, hogy a jó ízlés lényege, hogy az apróságokat észrevétlenül ötvözöd a megjelenésedben, és nem esel velük túlzásba. Ezért egyszerre csak néhány kiegészítőt válassz, amivel feldobhatod a kinézetedet, nem pedig lerombolod azt.

7. Mindig lötyögős farmernadrág

Egy jól szabott farmer alapdarab kell hogy legyen egy férfi ruhatárában is, hiszen ezt szinte bármilyen alkalomra fel lehet venni. Ezért fontos a testalkathoz leginkább passzoló farmernadrágot beszerezni. A nagyobb testalkatú férfiak számára a magasabb derekú farmer előnyös, míg a vékonyabb testalkatúakon a normál derékmagasságú nadrág mutat legjobban.

Ha nagyon sovány vagy, vagy éppen ellenkezőleg, van rajtad némi felesleg, a legrosszabb, amit tehetsz, hogy lötyögős, laza nadrágot választasz abban a hitben, hogy így majd kiegyensúlyozod a testalkatodat. Az ilyen farmernadrágra nincs mentség, kivétel nélkül csak rontja a megjelenést.

8. Ing alatt látható póló

Ing alatt azért kell pólót viselni, hogy megóvd az inget a foltoktól és az izzadtságtól. Ilyen esetben a pólót fehérneműnek nevezzük, éppen ezért nem szabad, hogy látszódjon. Azonkívül, hogy nem túl stílusos látvány, egy újabb nyakvonalat alkot, ami eltorzítja a testarányokat. Ha a póló színe eltérő a bőrétől, elvonhatja a figyelmet a ruházatról, és felesleges színt ad az outfithez.

9. Rossz gomb begombolása a zakón

A zakó gombolásának szabályai nagyon egyszerűek: ha egygombos zakót viselsz, hagyd teljesen kigombolva, amikor leülsz, és gombold be, ha felállsz. Ha kétgombos a zakód, csak a felső gombot gombold be. Háromgombos zakónál pedig kövesd a “néha-mindig-soha” szabályt. Azaz, gombold be a második gombot és a felsőt is, ha úgy gondolod, de az alsót soha.

10. Rossz minőségű ing

Ha nem akarod, hogy a megjelenésed olcsónak hasson, válassz természetes anyagból, például pamutból készült inget a poliészter helyett. A szintetikus anyagból készült ruhák néhány mosás után elvesztik formájukat és könnyen kinyúlnak.

A poliészter sokszor túl fényes is, ezzel pedig nem járul hozzá a kifinomult megjelenéshez. A természetes anyagok hagyják lélegezni a bőrt, nem fogsz bennük izzadni, így még a nap végén is frissnek érezheted magad bennük.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét