10 öltözködés tipp, amitől 10 évvel fiatalabbnak fogsz tűnni

0
3217

Tanulmányok szerint a fiatalos embereknek az agya is lassabban öregszik. Mindenki annyi idősnek akar látszódni, amennyinek érzi magát, ebben pedig az öltözködésnek óriási szerep jut. A megfelelő darabokat kiválasztani azonban nem egyszerű.

Ezek a tippek segítenek, hogy mire figyelj vásárláskor.

1. Ne válaszd a feltűnő mintákat.

Szinte lehetetlen olyan mintás ruhát találni, amiben egyszerre tűnhetsz fiatalnak és kifinomultnak. Ha a minta nagy, akkor jó pár évvel idősebbnek fogsz látszódni. A kisebb minták és az egyszerű anyagok viszont karcsúsítanak és fiatalítanak.

2. Skinny farmert viselj.

A lógós, fura fazonú farmeroktól szabadulj meg! Helyette szerezz be egy skinny fazonú nadrágot, ami mindig stílusos és a legkönnyebben kombinálható a különböző felsőkkel. Mivel hangsúlyozza az alakot, fiatalabbnak és karcsúbbnak fogsz tűnni benne.

3. Tartsd távol magadtól a formátlan ruhákat.

A túlméretes ruhák jó megoldásnak tűnhetnek, ha szeretnéd elrejteni a hasadat. De sajnos éppen ellened dolgoznak, és csak kövérebbnek tűnsz majd bennük. Egy rövidebb dzseki, ami a csípőd közepénél végződik és hangsúlyozza a derekat, sokkal fiatalabbnak fog mutatni.

4. Emeld ki a derekadat.

Ahogy idősödünk, a hasunk és a mellünk egyre inkább egybeolvad. Ezért fontos hangsúlyozni a derekat ahhoz, hogy fiatalabbnak tűnj. Válassz egy karcsúsított blézert vagy kardigánt és egy széles övet, ami szépen kiemeli a derekat.

5. Körültekintően válassz napszemüveget.

Ha jól választasz napszemüveget, évekkel fiatalabbnak tűnhetsz. A macskaszem formájú napszemüveggel például jól lehet ellensúlyozni a szem külső sarkának megereszkedését, tehát a segítségével le lehet csalni néhány évet a valós életkorból.

6. Egyszerű ékszereket viselj.

Az idősebbek nagy rajongói a nagy, hangsúlyos ékszereknek, a fiatalabbak pedig a minimalista darabokat preferálják. A hatalmas nyakláncokat és karkötőket ne halmozd, illetve válaszd inkább az egyszerűbb stílust.

7. Ne vidd túlzásba a feketét.

A fekete kiemeli az alakot és bármilyen alkalomra megfelelő választás lehet. De ahogy idősödünk, a bőrünk egyre sápadtabb lesz, a feketével egyre élesebb kontrasztot kezd alkotni. Ez pedig még inkább láttatja a ráncokat, kiemeli a tokát és a szem alatti sötét karikákat.

8. Viselj megfelelő méretű melltartót.

Egy rossz melltartó nemcsak kényelmetlen, de jó 10 évvel idősebbnek is fog mutatni. Mivel hatással van arra, hogy egy ruha hogyan áll rajtad, hanyagnak és igénytelennek tűnhetsz miatta.

9. Figyelj a nyakkivágásra.

Lehet, hogy a nyakadat már szívesebben rejtenéd el a ruha alá, de a nagyobb kivágás fiatalít és sokkal csinosabb. Próbáld ki a V-nyakú felsőket és kabátokat.

10. Ne vegyél fel túl rövid capri nadrágot.

A capri fazonnal óvatosan kell bánni, mert optikailag rövidíti a lábat, és kihangsúlyozza a széles vádlit. Hosszúnadrágot válassz inkább, mert ennek a szára a lábad legvékonyabb részénél, a bokádnál végződik.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét