10 jel, hogy a kapcsolatotok kezd szétesni

0

Egyenlő jogokról és egymás tiszteletéről beszélünk, elméletben pedig ez mindenkinek jól is megy. De mi a helyzet a gyakorlatban? Vajon rögtön kiderül, ha ezek egy kapcsolatban nem működnek?

Olyan gyakori szituációkat elemeztünk ki, melyek segítségével te is más szemszögből nézhetsz rá a saját kapcsolatodra.

1. Nem egyformán szántok időt és pénzt a bevásárlásra, a főzésre.

Mindennap te mész munka után boltba, te készíted a reggelit, az ebédet, a vacsorát. Vagyis van egy másodállásod, csak azért, mert a párodnak ez így tökéletes. Ráadásul a saját pénzedet költöd nagyrészt a vásárlásra? Ez egyáltalán nem igazságos.

2. Csak egyikőtöknek származik előnye az együttélésből.

A pároddal együtt élsz, és egyformán osztoztok a vásárlás költségein? Egyikőtöknek számos flakon sorakozik a fürdőszobában, amit kifejezetten saját magának vett? Felváltva főztök és takarítotok? Úgy tűnhet, hogy minden rendben van. Pedig ez is igazságtalan.

3. Látszólagos anyagi függetlenségben éltek.

A bajban nem ajánlotok egymásnak anyagi segítséget, mert mindenki tudja, hogy a pénz tönkreteszi a kapcsolatokat. A mondás szerint: “Ha el akarsz veszíteni egy barátot, adj neki kölcsön pénzt.” Ez igazságtalan.

4. Nincs senki, akire támaszkodhatnál.

Tudod, hogy nem engedheted meg magadnak, hogy beteg legyél, mert nincs senki, aki ápolna? Biztos vagy benne, hogy a párod a te gondoskodásod nélkül is felépül, hiszen már nem gyerek? Nem tudod megkérni arra, hogy öntözze a virágaidat, amíg távol vagy? Ez igazságtalan.

5. Egyedül kell szembenézned a stresszel.

Már meg sem próbálsz az érzéseidről beszélni a párodnak, mert tudod, hogy úgysem fog megérteni? Nem kértek egymástól tanácsot, mert fogalmatok sincs egymás életéről? Nem érzed a párod támogatását, mikor a legnagyobb szükséged lenne rá? Ez igazságtalan.

6. Egymást hibáztatjátok, mert a másik nem képes elvégezni a tipikusan női vagy férfi feladatot.

Szemrehányást kapsz, mert nem tudod a csöpögő csapot megszerelni a konyhában? Szégyelled magad, mert nem tudsz olyan finom tésztát főzni, mint a párod anyukája? El kellene kezdened végre annyit keresni, mint egy igazi férfi, vagy meg kellene tanulnod végre, hogy hogyan legyél jó háziasszony? Ez igazságtalan.

7. Negatívan hasonlítjátok össze a párotokat másokkal.

Azt kell hallgatnod, hogy milyen nagyszerű a barátnőjének férje? Pontosan tudod, hogy mennyi mindenben ügyes a haverjának a felesége? Valahogy elfelejtettétek, hogy milyen tökéletesek voltatok egymásnak a kapcsolatotok elején. Ez igazságtalan.

8. Egyikőtök nem hajlandó felelősséget vállalni.

A gyerekeitek nem olyan tehetségesek, mint a barátaitoké? A tapéta a hálószobában, amit együtt választottatok, hirtelen rossz ízlésre vall? Mindig téged hibáztat a párod azért, amiről együtt döntöttetek? Ez igazságtalan.

9. Összeférhetetlen a hobbitok.

A bélyeggyűjteményed túl sok helyet foglal? Zavarod a sorozatnézést, mert túl hangosan varrsz? A te hobbid elég fura? Ez igazságtalan.

10. A másik érdeklődése mindenek felett áll.

Egyszer csak azt veszed észre, hogy a polcon alig van hely a te holmidnak, miközben a fele a tiéd kellene hogy legyen? A festményeid egy részét kidobta, mert így jobb a levegő a helyiségben? A te jogaid nem egyenlőek a párodéval? Ez igazságtalan.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét