10 dolog, amitől jobb lehet egy párkapcsolat

0

Kapcsolatot kezdeni valakivel, akivel jól érzed magad, örömteli, kellemes, izgalmas és megnyugtató dolog. Függetlenül attól, hogy mennyire jól egészítitek ki egymást vagy mennyire mélyek az érzéseitek, a kapcsolat monotonná, fárasztóvá, zavaróvá válhat, sőt, néha ellentétben is állhat a személyiségeddel és a személyes igényeiddel.

Az igazság az, hogy a boldogság kezdeti állapotát az újdonság varázsa határozza meg. Alaposabban megismeritek egymás személyiségét, viselkedését különböző élethelyzetekben, megismerkedtek a másik családjával, barátaival, hobbijával, és együtt kezdtek álmodozni a rózsaszín jövőről.

Tagadhatatlanul óriási ereje van annak az izgalomnak, amit a másik fél alapos megismerése hoz magával, valamint saját magunk felfedezése egy új kapcsolatban.

Az idő azonban mindenen rajta hagyja a nyomát, így a kapcsolatokon is. Befolyásolhatja az egymáshoz való kötődést, az érzelmeket, a másikhoz való hozzáállást, a vágyat és a dolgok működtetésére való hajlandóságot.

Az okos párok (akikről másik azt mondják, hogy egymásnak lettek teremtve) kapcsolata olyan lesz, mint a jó bor, az idő csak még jobbá teszi. Sok párkapcsolat azonban hanyatlani kezd, miután véget ér a szenvedély és az izgalom szakasza. Ők úgy válnak szét egymástól, mint a víz és az olaj.

Ha szeretnéd, hogy a kapcsolatod hosszú életű legyen, fogadd meg a következő tanácsokat.

1. Legyen pozitív az élethez való hozzáállásod.

Mindenki szeret olyan emberek társaságában lenni, akik megragadják a pillanatot, és a legtöbbet hozzák ki belőle.

Az állandó elégedetlenség, panaszkodás és nyűglődés negatív érzelmeket kelt és rettenetes hangulatot teremt. Ebből adódóan rossz kapcsolatot alakít ki két ember között.

Az élethez való pozitív hozzáállás sokkal vonzóbbá tesz a párod szemében, és te magad is boldogabb leszel tőle.

2. Szeresd önmagad.

A párod nem akar a te önfeláldozásodnak az oka lenni. Azt szeretné, hogy olyan boldog legyél vele, amennyire ő veled.

Mindkettőtöknek elégedettnek és boldognak kell lennetek legbelül is ahhoz, hogy ezeket az érzéseket ki tudjátok mutatni a másik felé a kapcsolatotokban. Meg kell őrizned a saját személyiségedet amellett, hogy olyan dolgokat teszel, amelyekkel örömet okozol a párodnak.

Például teljesen rendben van, ha néha azt a ruhát veszed fel, amit a párod annyira szeret rajtad, de az egyikőtök számára sem jó, ha a teljes ruhatáradat lecseréled kizárólag az ő ízlése alapján olyan holmikra, amikben te nem érzed jól magad.

Így tudod fenntartani az érdeklődést a párkapcsolatban. Hű maradsz önmagadhoz, miközben szinte mindenen osztozol a pároddal.

Csináljatok olyan dolgokat, amiben külön-külön is örömötöket lelitek. Foglalkozzatok a saját hobbijaitokkal, találkozzatok a barátaitokkal. Törekedj arra, hogy továbbra is az a szórakoztató és érdekes ember maradj, aki akkor voltál, amikor megismerkedtetek. Törődj önmagaddal továbbra is, és ne téveszd szem elől a saját fejlődésedet sem.

3. Figyelj a párod szükségleteire és vágyaira.

A nők és a férfiak mások, ebből adódóan máshogy látják a párkapcsolatot is, és eltérő dolgok teszik őket boldoggá. Ha megpróbálod irányítani vagy megváltoztatni a párodat, hogy ugyanazokat a dolgokat szeresse, amiket te, és aszerint cselekedjen, amit te jónak látsz, akkor csak el fogtok távolodni egymástól.

Tudomásul kell venned, hogy a partnered nem a tükörképed és nem a tulajdonod. Természetes, hogy a párod más dolgokat akar csinálni, és vannak a tiedtől eltérő igényei is. El tudod ezeket fogadni? Tudsz közülük párat teljesíteni? Ha igen, akkor tedd is meg. Ha nem, akkor beszélgessetek erről őszintén, és gondoljátok át, hogyan tovább.

4. Mutasd ki az elismerésedet és a háládat.

Mikor kapcsolatban vagy valakivel, mondani sem kell, hogy számos tulajdonságát nagyra értékeled. Például azt, ahogyan bánik veled vagy amilyen érzései vannak irántad.

A lényeg, hogy folyamatosan emlékeztesd a párodat arra, hogy milyen nagyra értékeled őt, azokat a dolgokat, amiket érted, értetek tesz, és azt, ahogyan érzed magad mellette.

5. Bánj óvatosan a szavakkal.

“A szavak (…) mélyebb sebet ejtenek, mint bármilyen fegyver.” – ez egy nagy igazság.

A kimondott szavakat nem lehet visszavonni. A sértések, a megalázó mondatok, a hazugságok, a verbális bántalmazás örök nyomot hagynak. Nem számít, hányszor és milyen módon kérsz utána bocsánatot. Ezek olyan visszafordíthatatlan dolgok, melyek a párod fejében örökre megmaradnak, és sebeket ejtenek az irántad táplált érzésein.

6. Mutass tiszteletet.

Minden érett kapcsolat az egymás iránti tiszteletre kell hogy épüljön.

A tiszteletet többféle módon lehet éreztetni, de mindegyik azt mutatja, hogy értékeled azt, amilyen a párod. A tiszteletet ki lehet fejezni szavakkal, továbbá tiszteletben kell tartani a másik véleményét és döntéseit, még abban az esetben is, ha nem értesz velük egyet. Tisztelned kell a barátait és a családját.

7. Légy megértő.

Mindannyiunknak vannak nehéz időszakai, rossz napjai vagy lusta pillanatai, hiszem számos tényező befolyásolja a kedélyállapotunkat. Ha olyasvalaki van melletted, aki az ilyen helyzeteken nem javít, hanem inkább ront, az sok mindent tönkretehet.

Próbáld felvidítani a párodat, ha rossz a kedve, légy megértő, ha őt bántja valami olyasmi, ami rád egyáltalán nincs hatással, és tanúsíts együttérzést. Azt se feledd, hogy időnként mindenkinek szüksége van egy kis egyedüllétre.

8. Legyenek közös emlékeitek.

Semmi sem hozhat közelebb egymáshoz két embert, mint a közösen megélt boldog pillanatok, az együtt átélt kalandok és nehézségek. Kiránduljatok, utazzatok együtt, járjatok el például táncórára vagy valamilyen tanfolyamra, csináljatok bármit, amit mindketten kellemesnek és izgalmasnak találtok. A lényeg, hogy együtt éljétek át az élményt.

A rengeteg fotó és apró tárgy, amelyek ezekhez a közös élményekhez kapcsolódnak, mindig visszahozzák a boldog pillanatok emlékeit, még a nehéz időkben is.

9. Győzd le a megszokást.

Az élet néha túl bonyolultnak és kimerítőnek tűnik ahhoz, hogy időt találj a rutin leküzdésére. Az emlékek azok, melyek szorosabbá teszik a kötődést és tartalmat adnak a kapcsolatnak. A tévé előtt ülni egész délután vagy minden este vacsorát rendelni nem túl nagy élmény.

Muszáj energiát fektetned abba, hogy színt és változatosságot vigyél az életedbe és a párkapcsolatodba.

Rendszeresen lepd meg a párodat valami aprósággal, próbálj meg valami újítást csempészni a kapcsolatba, amilyen gyakran csak tudsz.

10. Pezsdítsd fel a szexuális életeteket.

A rutin óriási probléma az intim együttlétek esetében is. A kalandvágy, az új dolgokra való nyitottság azonban csodákra képes.

Keress olyan új módszereket, amelyekkel felpezsdítheted és kielégítheted párod vágyait.

Új pózok, új helyszínek, izgalmas üzenetek, előjátékok segítségével új, még érzelmesebb szintre emelhetitek az intim együttléteket. Merüljetek el egymás fantáziájában, válj azzá a személlyé, akit majd sosem akar elhagyni.

A fenti tippekben semmiféle varázslatos dolog nincs. Egyszerű tanácsok, és éppen ezért működnek. Bármilyen személyiségtípus esetén megállják a helyüket, ezek azok a trükkök, amelyeket a sikeres párkapcsolatokban élők bevetnek, hogy a szerelmük lángja el ne aludjon.

Készen állsz, hogy színesítsd a kapcsolatodat ezekkel az egyszerű trükkökkel?

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét