10 dolog a megjelenésedben, amitől kevésbé leszel vonzó

0

Christian Dior egyszer azt mondta: “Egyszerűség, jó ízlés és ápoltság – ez az ízléses öltözködés három alappillére, melyek nem is kerülnek pénzbe.” Az ápoltságról sokan hajlamosak megfeledkezni, ettől pedig a másik két tényező elveszti a jelentőségét. Lehet, hogy az új cipőd tökéletessé teszi a szetted, de mindent elront a rajta maradt árcédula.

Tudd meg, mi az a 10 apróság, ami rossz benyomást kelt.

1. Kifakult ruha

Egy fekete ruhában még a legátlagosabb nő is igazi királynőként tud tündökölni. De ha a ruha anyagán látszik, hogy már vagy tucatszor kimosták, a színe pedig messze van a feketétől, azzal ápolatlan hatást keltesz. Ez nemcsak a fekete, hanem bármilyen színű ruhára vonatkozik.

  • Ezt tedd: A fekete és az élénk színű ruhákat hideg vízben mosd és ne tedd szárítógépbe. Hogy a ruhák tovább megőrizzék színűket, mosáshoz használj ecetet, kávét vagy teát. A fakulásra leginkább hajalmos anyagok az acetát és a len, míg a gyapjú például tovább megőrzi színét.

2. Nem tökéletesen fehér ruha

A fehér, akárcsak a fekete szín, sokat dobhat a megjelenéseden, de csak akkor, ha tökéletes. A sárgás vagy szürkés elszíneződés csak elcsúfít és ápolatlanná tesz. A legkínosabbak pedig a fehér ruhán lévő izzadságfoltok.

  • Ezt tedd: Végy elő egy új, teljesen fehér ruhát, és hasonlítsd össze vele az összes fehér színű ruhádat. A sárgás foltokat hidrogén-peroxiddal, szódabikarbónával és citromlével tudod mosás közben kiszedni. Ha a folt mégsem akar eltűnni, talán jobb lesz megszabadulni attól a ruhától.

3. Hanyagul feltűrt ujj

A szépen feltűrt ujj fiatalos, dinamikus hatást kelt. De ha csak felgyűröd, faragatlannak fogsz tűnni.

  • Ezt tedd: Gombold ki a ruha ujján lévő gombot, simítsd ki, majd kezdd el belülről kifelé felhajtogatni. 1-2 egyenletes hajtást csinálj.

4. Háremnadrág

Az alacsony ülepű nadrágra senki nem néz rossz szemmel, ha azt egy hip-hop táncos vagy egy mese szereplője viseli. Más esetben viszont a háremnadrág leginkább azt a hatást kelti, hogy túlzottan erőlködsz azon, hogy fiatalabbnak és divatosnak tűnj.

  • Ezt tedd: Ha odáig vagy ezért a fazonért, legalább viseld tornacipővel vagy szandállal. És egy egyszerű pólót vagy trikót vegyél fel hozzá.

5. Korpa a ruhán

Teljes mértékben taszító. Ha valaki korpát lát a másik ruháján, biztosan nem szeretne közelebb kerülni hozzá.

  • Ezt tedd: A korpa azt jelzi, hogy valami nincs rendben nálad. Talán túl száraz a fejbőröd vagy bizonyos vitaminokból nincs elég a szervezetedben. Egy hajgyógyász segít kitalálni a probléma okát, de addig jobb, ha nem viselsz sötét színű felsőt.

6. Túl sok kiegészítő

Túlzásba vinni az ékszereket, főleg, ha ehhez erős smink is társul, igen kínossá teheti a megjelenést.

  • Ezt tedd: Coco Chanel azt tanácsolja, hogy vegyük le azt a kiegészítőt, amit utolsóként feltettünk, csak ezután induljunk el otthonról. Erről a darabról derül ki ugyanis legtöbbször, hogy felesleges.

7. Ápolatlan szakáll

A férfi szakálla – akárcsak a nőknél a smink – kiemelheti az arc előnyös részeit, és eltakarhatja a hibákat. Ez viszont csak akkor működik, ha az arc és a szakáll ápolt és rendezett. Ha a szakállat nem ápolják megfelelően, a férfi könnyen úgy nézhet ki miatta, mint egy hajléktalan. Arról nem is beszélve, hogy az étel is bele tud ragadni.

  • Ezt tedd: Olyan fazonú szakállat válassz, ami passzol az arcodhoz. Még jobb, ha ezt borbélyra bízod. Ha egyszer megformázza, utána már te is tudod ápolni.

8. Lógó nadrág

A fenti fotó mindent elárul arról, hogy miért nem szabad lógó nadrágban, farmerben járnod. Ha emellett még a testtartásodra sem figyelsz, szörnyű lesz a látvány.

  • Ezt tedd: A méretednek megfelelő nadrágot vegyél, és próbáld kerülni a nagyon alacsony derekú fazonokat. Hogy a testtartásod megfelelő legyen, képzeld azt, hogy valaki jéghideg vizet önt a hátadra.

9. Elmosódott smink

Csomós szempillaspirál, repedezett ajkakra felvitt rúzs, rosszul megrajzolt szemöldök. Ezektől a sminked taszító lesz. A hosszú ideje viselt sminktől az arc ráadásul fáradtabbnak is látszik.

  • Ezt tedd: Ha a sminked olyannyira elvesztette frissességét, hogy az már jól észrevehető, a legjobb, ha lemosod. Hogy tovább tartson – főleg a szemen – használj hozzá sminkalapot. Ha nincs ilyened, egy hagyományos krémmel is eltüntetheted a sötét karikákat a szem alól.

10. Apró hibák

Az ördög a részletekben rejlik. Rúzs a fogakon, egy kis lyuk a ruhán, a fogak közé szorult ételdarab – apró dolgok, amiket mások könnyen és gyorsan észrevesznek.

  • Ezt tedd: Egy egyszerű szabály betartásával elkerülheted ezeket a kellemetlenségeket: mielőtt kilépsz a házból, szánj arra néhány percet, hogy alaposan megvizsgálod magad a tükörben. Ugyanezt tedd meg akkor is, ha ittál egy csésze kávét vagy ettél valamit.
A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét