10 biztos jele, hogy a férfi már nem szeret

0

Steve Harvey, a népszerű Hogyan gondolkodnak a férfiak? című könyv szerzője szerint egy férfi 3 formában képes kifejezni a szerelmet: kiáll a jogaidért a nyilvánosság előtt, megvéd és gondoskodik rólad. Ez némileg kétségbe vonható, hiszen napjainkban nem minden nőt kell megvédeni vagy gondoskodni róla. Amire szükségük van, az a szeretet. Olyannyira, hogy néha akkor is odaképzelik, mikor sehol sincs.

Néha egy nő akkor is érzi, hogy valami nincs rendben, ha a párja egy szót sem szól erről. Összeszedtük, melyik az a 10 dolog, ami elárulja, hogy a férfi szerelme megkopott, érzései elmúltak.

10. A külsőd kritizálása.

biztos-jele-hogy-a-ferfi-mar-nem-szeret-11

Omar Khayyam azt mondta: “Akibe szerelmes a férfi, abban mindent szeret, még a hibáit is, de akit nem szeret, annak még a tökéletessége is idegesíteni fogja.” Egy igazán szerelmes férfinek te mindig gyönyörű vagy, még kócos hajjal és kinyúlt pizsamában is. Ha te nem mondod neki, észre sem fogja venni, hogy az ünnepek alatt felszaladt rád néhány kiló. De ha folyamatosan azt szajkózza, hogy járj már el edzeni, és folyton utalásokat tesz arra, hogy jobb lenne plasztikáztatnod magad, akkor biztos lehetsz benne, hogy tulajdonképpen nem a hibáid zavarják őt, hanem te magad. Ha lefogysz, akkor másik hibát fog benned találni.

9. A hiányosságaid kibeszélése másoknak.

A nők meg szokták beszélni a kapcsolatukat a barátaikkal, de a férfiak inkább magukban tartják ezeket a dolgokat. Senki sem tökéletes, de a szerelmes férfi a pozitív jellemvonásaidra koncentrál és nem a hiányosságaidra.

Ha a párod megengedi magának, hogy nyilvánosan megalázzon és nevetség tárgyává tegyen, semmi jót ne várj tőle. Egy ilyen partner nem tisztel, márpedig egy erős és jó kapcsolatot lehetetlen kialakítani tisztelet nélkül. Hogy mások előtt kritizál téged, tudat alatt azt próbálja bizonygatni másoknak (és saját magának), hogy nem az ő hibája, hogy már nem szeret téged.

8. A hozzáállása a szokásaidhoz.

A nők szeretnek panaszkodni amiatt, hogy a párjuk szanaszét hagyja a zoknikat a lakásban, de azért nekik is vannak rossz szokásaik. Szeretjük elfoglalni a fürdőszobát órákra, csevegni a barátnőnkkel, mikor csak lehet, teletölteni a gardróbot haszontalan holmikkal, enni a párunk tányérjából vagy egész nap ugyanazt a dalt énekelni. A szerelmes férfi mindezt tűri, és vagy csendben marad vagy humorral reagál rá. Ha állandóan megjegyzést tesz minden apróságra, amit csinálsz, negatív kommenteket fűz a viselkedésedhez, az azt jelenti, hogy csak idegesíted, de szerelmet nem érez már irántad.

7. Odafigyelés a történeteidre.

Tudósok bizonyították, hogy egy férfi 6 percen át képes figyelmesen hallgatni egy nőt. Ezért érdemes rövidre fogni a mondanivalónkat. Vannak bizonyos témák, melyekre a férfiak még nehezebben tudnak odafigyelni, ilyen, ha számára ismeretlen emberekről, hírességekről, a vásárlásról, a divatról vagy a diétákról beszélsz neki. Ha lehet, ezeket tényleg inkább a barátnőidnek tartogasd.

Ha a férfi látja, hogy valami igazán fontos neked, erőt vesz magán, hogy meghallgasson, még akkor is, ha a téma teljesen érdektelen számára. Ha szeret, figyelni fog a mondanivalódra. De ha témát vált vagy ott hagy valamilyen kifogással, akkor egyáltalán nem érdekli, amit szeretnél vele megosztani. Ennek megfelelően semmilyen problémád megoldásában sem fog részt vállalni a kapcsolatotok alatt.

6. A hozzáállása az érzelmeidhez.

A férfiak egyáltalán nem bírják, ha egy nő sír. Hogy miért, arra nemrégiben született tudományos magyarázat: kiderült, hogy a nők könnyei olyan különleges illékony anyagokat tartalmaznak, melyek csökkentik a tesztoszteron szintjét a férfiak vérében, aminek következtében csökken a nemi vágy. Ezért ne próbálj meg sírással hatni a párodra!

Amikor sírsz, az egyetlen dolog, amit egy férfi igazán szeretne, jó messzire szaladni. De ha szeret, nem kíméli magát, és megtesz mindent, hogy megvigasztaljon, még akkor is, ha szerinte triviális dolog miatt fakadtál sírva. Csak akkor lesz nyugodt, ha látta, hogy már te is mosolyogsz. Ha nem szeret, akkor a könnyeid csak plusz okot szolgáltatnak arra, hogy ideges legyen miattad.

5. Flörtölés.

Az egymással való flörtölés nagyon jót tesz a kapcsolatnak. Újraéleszti a szikrát és véget vet a megszokásnak. Írj üzeneteket, tégy pikáns utalásokat, küldj szexi fotókat – ezekkel fenntarthatod és fokozhatod az érdeklődését. Természetesen, csak akkor működik, ha erre mindkét fél fogékony.

De ha már vagy 10 erotikus fotót küldtél a párodnak különböző pózokkal, a reakciója viszont nulla, akkor ne csináld tovább. Próbáld kitalálni, vajon miért nem válaszol neked semmit.

4. A reakciója a kéréseidre.

Egy szerelmes férfi számára a párja kérése és kívánsága mindig a legfontosabb. A férfiak szeretnek segíteni a nőknek, hiszen így tudják megmutatni, hogy milyen erősek és megbízhatóak. Természetesen létezik olyan helyzet, amiben egy férfi nem tud segíteni, például ha nem tudja, hogyan kell megszerelni a csapot, de biztos, hogy ekkor sem fog magadra hagyni a bajban, inkább hív egy szakembert. Ha a legegyszerűbb kérésedre, mint például cseréljen ki egy villanykörtét, idegesen válaszol, mert megint adtál neki valami “szörnyű feladatot”, akkor talán lehet, hogy már más nőnek segít olyan nagy elszántsággal.

3. Féltékenység.

Még a majmok is tudnak féltékenyek lenni. A féltékenység az evolúció során fejlődött ki, hogy megmaradhasson a párok integritása. A férfi úgy működik, hogy tudat alatt ki akarja nyilvánítani, hogy a nő kizárólag az övé, szépségének ő az egyetlen “tulajdonosa”. Ezért teljesen természetes, ha a párod ideges lesz, mikor más férfi kezd el érdeklődni irántad. Egy párkapcsolatban viszont a túlzott féltékenység problémát jelenthet.

Ha a férfi teljesen közömbös, mikor más férfi felfigyel rád, az figyelmeztető jel. Azt jelenti, hogy már nem akar harcolni érted, és nem akar ő a legjobb lenni számodra.

2. A veszélytől való megóvás.

A partner védelmezése iránti vágy szintén alapvető a férfiaknál, ahogyan a nőknél is az, hogy vágynak a védelemre. Bár a modern férfinak már nem kell megvédenie a szerelmét a ragadozóktól és az ellenséges törzsektől, veszélyeket még a mai világ is bőven tartogat. Teljesen természetes, hogy egy szerelmes férfi aggódni kezd, ha a párja későn jön haza a munkából vagy egyedül van egy ismeretlen helyen. Ha nem tud vele lenni, legalább felhívja, hogy biztosan jól van-e. Attól, hogy megóvja a veszélytől – legyen az valós vagy elképzelt –, szuperhősnek érzi magát.

Ha a párodtól nem kapsz védelmet és féltést a veszélyes helyzetekben, például mikor egyedül jössz haza a sötétben, eltévedsz egy ismeretlen városban vagy üvöltözött veled a főnököd, az nagyon rossz jel. Vagy egy gyáva alakot sikerült választanod vagy egyszerűen már nem szeret. Egyik esetben sincs rá szükséged.

1. Kedves szavak és az érzelmek kifejezése.

A szerelem nyelve kedves szavakból, érintésekből, ölelésekből, csókokból áll. Mikor a párodat édesemnek, kicsimnek, drágámnak hívod, különleges, intim viszonyt alakítasz ki vele. A becenevek kiválasztása tudat alatt történik, megmutatja, hogy az egyik partner hogyan viszonyul a másikhoz, ki a domináns a kapcsolatban és mennyire vannak kiegyensúlyozott viszonyban egymással.

A férfiaknak pedig ugyanannyira szükségük van erre a turbékolásra, mint a nőknek. Amerikai kutatók 1000 házaspárt kérdeztek meg, az eredmények pedig azt mutatták, hogy azok a férjek, akik gyakran csókolóznak és ölelkeznek a feleségükkel, háromszor boldogabbak a házasságukban, mint azok, akik ezt ritkábban teszik.

Ha a párod minden alkalommal rosszallja, hogy megöleled vagy becézed, az nem a természetes férfi viselkedés. Szomorú, de az érzései valószínűleg már sehol sincsenek.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét